IMPLANTOLOGIJA

Dentalni implantati u današnje vrijeme predstavljaju odlično rješenje za različite oblike bezubosti, od nedostatka pojedinačnog zuba do potpune bezubosti.

Implantati su titanski nadomjesci u obliku vijka koji se ugrađuju u kost gornje ili donje čeljusti te zamjenjuju korijen zuba koji nedostaje. Postupak se provodi kirurškim zahvatom u lokalnoj anesteziji.

Nakon toga dolazi do osteointegracije- sraštavanja implantata s kosti.

Implantologija nudi mnoga rješenja kako samostalno tako i u kombinaciji s drugim protetskim radovima. Cilj ovakve terapije je vratiti narušenu funkciju i estetiku te poboljšati kvalitetu života pacijenta. Zato je od velike važnosti i sam individualni pristup pacijentu te planiranje i dijagnostika uz pomoć CT-a i panoramskih- ortopan snimki.

Velika prednost implantata je čuvanje prirodnih i zdravih zubi od brušenja. Osim što mogu biti dio fiksnog mosta, implantati su idealna alternativa i za pacijente koji su bezubi i nezadovoljni totalnim protezama pa postoji „all-on- 4“ tehnika izrade fiksnog mosta na 4 implantata ili kod donje čeljusti 2 implantata sa kopčama na koje se pričvršćuje proteza.

U našoj poliklinici koristimo implantate ASTRA TECH koji spadaju u 3 vodeća implantološka sustava u svijetu.

KONTAKTRADNO VRIJEME

Pon - Pet: 08:00 - 19:00
Sub: 08:00 - 14:00 i po dogovoru
Ned: Zatvoreno